Musea

Museumboerderij de Oude Aarde

Binnenpad 43
8355 BR Giethoorn
0521 361313

In het hart van ’t pittoreske Giethoorn loopt u over een sfeervol bruggetje zó het oudste museum van Giethoorn binnen: Museum ‘De Oude Aarde’. Al sinds 1969 dé inspirerende thuisplaats voor één van Nederlands mooiste collectie mineralen en fossielen, verzameld uit de moederschoot der aarde. Komt u binnenkort eens kijken? Een stééngoed idee!

Museum en winkel

Openingstijden:
1 maart – 1 november; elke dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur.
1 november – 1 maart; Wo t/m Zo geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
In de reguliere schoolvakanties elke dag open.
Op 1e kerstdag zijn wij gesloten.

In 1969 werd Museum ‘De Oude Aarde’ geopend door de avonturier René Boissevain. Met zijn tomeloze inzet en zoektochten naar de uithoeken van deze spannende aardbol, legde hij de basis voor de unieke collectie edelstenen en sierstenen in ‘De Oude Aarde’. Tegenwoordig runt het echtpaar Visser het museum met evenveel inzet, originaliteit en spirit. Hun regelmatige reizen naar tal van plekken op deze aardbol om de mooiste edelstenen te zoeken zijn een waarborg voor een gestaag uitdijende collectie.

Voor kinderen is er een erg leuke speurtocht door het museum. Aan de hand van vragen ontdekken ze allemaal wetenswaardigheden over de dingen die ze in het museum te zien krijgen. Als ze de vragen hebben beantwoord nemen we de oplossingen samen met de kinderen door en als beloning voor de zoektocht krijgen ze van ons een kleine verassing.

Winkel

Voor elk budget slaagt u in onze edelstenen winkel: U kunt hier souvenirs of geschenkartikelen van of met edelstenen en sierstenen kopen. Maar ook is er een ruime keuze aan mineralen en fossielen die u kunt kopen.

Bent u ‘in’ voor iets zéér bijzonders? Bekijkt u dan eens onze fraaie collectie zilver sieraden in onze edelstenen winkel, uiteraard smaakvol gecombineerd met edelstenen. Verder kunt u in onze edelstenen winkel steengravures, ruwe en gepolijste mineralen en edelstenen kopen. Ook vindt u in de edelstenen winkel de spannende Mexicaanse kristalbollen die, ná door u gekraakt te zijn, de meest fascinerende kleurenpaletten tentoon spreiden.

Schelpen- & Sieradengalerie Gloria Maris

Binnenpad 115
8355 BV Giethoorn
0521 361582

Schelpengalerie Gloria Maris is prachtig gelegen in het oude dorp Giethoorn, te midden van de vele vonders en bruggen, fraaie boerderijen en de smalle grachtjes. Gloria Maris bevindt zich direct aan de dorpsgracht in het centrum van Giethoorn, het ‘Venetië van het Noorden’.

In Gloria Maris kunt u genieten van de wonderlijke schoonheid die de natuur onder water voortbrengt. Ontdek de schelpen en koralen in de vele variaties, vormen en kleuren. Bezichtig de kostbare schelp ‘Gloria Maris’, waaraan de galerie haar naam ontleent. Bewonder de unieke collectie sieraden, vervaardigd van bloedkoraal, parels en schelpen zoals parelmoer, nautilus en camee’s. Laat u verrassen door de jaarlijks wisselende expositie, geïnspireerd door de zee. Bekijk alle hebbedingetjes (woondecoraties & siervoorwerpen) van en uit de zee. 

Dus stap eens binnen bij Schelpengalerie Gloria Maris aan het Binnenpad en droom weg in deze prachtige onderwaterwereld. Voor kinderen is een bezoek aan de galerie een ware beleving.

MTN Giethoorn

Kanaaldijk 18
8355 VJ Giethoorn
0521 3611544

MTN-Giethoorn, een levendig bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in de wereld van edelstenen, sinds 1998 gevestigd aan de Kanaaldijk te Giethoorn. Uiteraard kunt u ook bestellingen plaatsen via deze site. Mocht u alsnog vragen hebben dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via e-mail of telefonisch 0521-361544. MTN-Giethoorn is ook te bezoeken. In de ‘Stenenhoeve’ aan de Kanaaldijk vindt u een fraaie winkel met een zeer uitgebreid assortiment. U wordt er altijd gastvrij ontvangen maar wij vragen u wel even van te voren uw bezoek aan te kondigen, wij zijn niet altijd aanwezig. Zoekt u iets wat u niet kunt vinden op onze website? Stuur ons een bericht. Wij hebben meer dan de site u toont.

Pottenbakkerij Rhoda

Binnenpad 41
8355 BR Giethoorn
0521 362040

Pottenbakkerij Rhoda Giethoorn daar zijn Rudolf en Thea van Eeden-van Delden al 45 jaar pottenbakkers waarvan 30 jaar actief. Gebruiksvoorwerpen van onze populaire “bloemprikbol” tot geuroliebranders, van koffiemok tot fruitschaal maar ook beelden van keramiek worden verkocht en in de expo annex verkoopruimte aan de dorpsgracht. Pottenbakkerij Rhoda Giethoorn werkt uitsluitend met glazuren van eigen receptuur (loodvrij). Wij dompelen alles in de glazuur. De baktemperatuur van boven de 1180 graden zorgt voor gebruiksvoorwerpen die waterdicht en vaatwasbestendig zijn. 

Zeepgieterij in Giethoorn

Zeep en wax melts en andere producten worden o.a. hier gegoten uit de hoogste kwaliteit essentiële oliën, natuurlijke extracten en gedroogde planten. Heerlijke zeep voor een leuke prijs! Uit eigen zeepgieterij verkopen wij onze vormzeep. Glycerinezepen met vele soorten natuurlijke geuren en kleuren vindt u in onze winkel. Ook stellen wij leuke pakketten samen voor bedrijven (sint/kerst & relatiegeschenken). 

Museum ’t Olde Maat Uus

Binnenpad 52
8355 ZJ Giethoorn
0521 362244

Het is bewaard gebleven, 100 jaar wonen en werken in het prachtige waterdorp Giethoorn. ’t Olde Maat Uus is een museum(boerderij) die de bezoekers laat ontdekken wat een boerenleven in Giethoorn rond 1900 inhoudt en de geschiedenis van het gebied. Verder zijn er exposities van oude ambachten zoals turfsteken, punterbouwen en rietdekken.

vir tour.fw


Verhuur/reserveringen

Nicole Schreur
06 206 11 294
WhatsApp
e-mail


Beheer

Jan Schreur
06 20 61 12 60
e-mail


Laatste nieuws op facebook