Attracties en uitjes

Fietsen in Giethoorn

Wanneer u gaat fietsen in Giethoorn geniet u op een gezonde en milieuvriendelijke manier van de schoonheid van de regio en haar natuur. In het gebied zijn diverse routes. Wanneer u gebruik maakt van de fietsknooppuntenkaart bepaalt u zelf of u wellicht nog een stukje verder wilt fietsen. 

In Giethoorn en omgeving zijn 4 Touristische Overstappunten (TOP) en 8 P’s. Hier parkeert u gratis uw auto. Op de informatieborden op de parkeerplaatsen vindt u handige en leuke informatie voor uw fietstocht. De parkeerplaatsen aan op het fietsknooppuntennetwerk.

Surfen, windsurfen en kitesurfen

Surfen maakt een echte comeback door. Dit komt mede door het het populaire kitesurfen, maar ook de Nederlandse successen op Olympische spelen zijn een belangrijke factor in deze revival. Deze sport vooral voor jongeren een leuke en bijzondere activiteit om in ieder geval een keer gedaan te hebben. Het ondiepe water van de meren rond Giethoorn maakt deze ideaal om te leren surfen. Of het nu gaat om  kite- of windsurfen. Het kan in Giethoorn.

Solex rijden in Giethoorn

Tegenwoordig zijn er in Nederland nog maar weinig mensen die op een solex rijden. In Giethoorn en omgeving bieden verschillende bedrijven u de mogelijkheid om de nostalgie te beleven. Op goed onderhouden solexjes kunt u genieten van de schitterende omgeving van Nationaal Park Weerribben-Wieden.  

Een aantal schitterende routes leidt u langs bijzonder plekken en laat u zien wat Giethoorn te bieden heeft.  Deelnemers aan deze activiteit hebben een (brommer)rijbewijs nodig.

Suppen in Giethoorn

Het Hawaaiïaans Hoe he’e nalu, oftewel suppen is een snel groeiende vrijetijdsbesteding. Staande op een (iets aangepaste) surfplank gebruik je een lange peddel om jezelf voort te bewegen. De sport is een broertje van het surfboarden en vindt zijn oorsprong in Hawaii. In Giethoorn worden regelmatig kleine of grote evenementen georganiseerd waarbij u met vrienden of familie leuke tochten kunt maken door Giethoorn en haar schitterende omgeving. 

Voor meer info: www.giethoorn.com

vir tour.fw


Verhuur/reserveringen

Nicole Schreur
06 206 11 294
WhatsApp
e-mail


Beheer

Jan Schreur
06 20 61 12 60
e-mail


Laatste nieuws op facebook